Historische achtergronden van schietvereniging La Mouche.

Op 9 november 1984 vond de oprichtingsvergadering van schietvereniging la Mouche plaats in de woning van de familie Huizingh in Meppel.

Onder de oprichters bevonden zich een aantal leden van de schietvereniging De Vrijheid in Hoogeveen. Er waren een aantal redenen om een nieuwe vereniging op te richten, de belangrijkste waren de herkenbaarheid, gezelligheid, iedereen kent iedereen, een ledenaantal van maximaal 15 en een lage contributie. Daarnaast (uiteraard) het onderhouden en het uitbreiden van de schietvaardigheid. Dit kon vanwege de aanwezigheid van geoefende schutters met de daarbij behorende opleidingsvaardigheden/licenties.

Het bestuur dat gekozen werd bestond uit:

Jaap Mook Voorzitter
Frans ten Brummelhuis Secretaris
Alie Huizingh Penningmeester
Dirk Jonkers Verenigingsbeheeder

Op 28 november 1984 vond de gang naar de notaris plaats en werd de vereniging statutair gevestigd in Staphorst waarna de SV La Mouche een feit was.
Doordat de vereniging bewust zo klein gehouden werd, was het vanzelfsprekend dat er een grote inzet van de leden gevraagd werd om de doelstelling te realiseren en te handhaven. Door dit met elkaar af te spreken was er een optimale betrokkenheid bij de vereniging alsook het opkomstpercentage (bijna 100%) tijdens de wekelijkse schietavond op vrijdag in de Johannes Post kazerne in Havelte.
-
-
-

Realisatie: Boersma Internet